Masalah Jiwa

0
12:02 PM

Ini adalah satu pengakuan. Sebenarnya aku ada masalah jiwa yang dinamakan fenomena `otak-takde-sense-of-humor'.

Apa kan tidaknya, kadangkala (atau sebenarnya memang kerap kali berlaku) aku gagal memahami atau menghayati unsur-unsur lawak jenaka yang dipersembahkan kepada aku. Menyebabkan aku tidak memberikan reaksi spontan seperti yang sepatutnya, contohnya: tergelak besar sampai meleleh air hidung. Bermula dari Raja Lawak sampai la ke Karoot Komedia X, aku cuma tersengih atau ketawa manja bila mana para pelakunya membuat lawak bijak bercampur bangang.

Bukan hanya di hadapan tv, kadang-kala juga dia merungut kerana muka aku langsung tidak menimbulkan kedut-kedut ketawa apabila dia berlawak.

"Eh, orang buat lawak la. Tak ketawa langsung pun..." rungutnya.

"La, ye ke buat lawak? Ingatkan baca berita tadi..." aku jawab sebab nak cover line.

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

0 nasihat berguna: