Sajian Ketenangan

0
1:14 AM
Resolution : 3264x2448
Bit Depth : 24
Camera Model : Samsung GT-I9100G
Shutter Speed : 1/17
Lens Aperture : F/2.6
Focal Length : 3mm
ISO Speed : ISO-100
Date Picture Taken : 8/10/2012 7:19am
Location : Petaling Jaya


Yr claims cut off date on 15/10/12. Prepare and email on 15th. payment before raya hj.
2:50pm
8 Oct 2012

Dalam keletihan mengejar `garis mati' sejak beberapa minggu ni, terasa saraf yang menunjangi tubuh aku kerap kali hilang daya untuk berdiri tegak. Begitu juga, kadang-kala gagal duduk dengan sempurna walau pun berada di atas kerusi empuk berkemasan fabrik harum.

Segala kepincangan tugas itu akhirnya mampu menenggelamkan fungsi otak aku agar terus bekerja dan memproses segala macam data-data input, bagi menjelmakan garisan-garisan vektor dan teks-teks pelbagai rupa dan saiz ke atas kertas.

Lama-kelamaan, aku akur juga akan suatu kehendak yang mesti diutamakan terlebih dahulu selain daripada keletihan minda atau kelesuan tubuh iaitu tuntutan perut!

Setelah tidur hanya kurang daripada dua jam sambil menatap wajah monitor rata, baru aku sedar bahawa kombinasi pau daging yang panas baru keluar dari pengukus elektrik dengan teh tarik Lipton segera ini adalah sesuatu yang diturunkan dari syurga.

Betapa nikmatnya menjadi manusia yang mempunyai deria rasa!

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

0 nasihat berguna: