ATM

4
12:45 PM
Aku ada seorang kenalan yang boleh dikatakan langsung tak pernah menggunakan apatah lagi memiliki kad ATM.  Apa yang aku perhatikan, hidupnya tidak banyak terganggu kecuali apabila tiba musim orang ramai memenuhi kaunter.

Dia kata (lebih kurang macam ni), apa susahnya takde kad ATM ni, janji pandai arrange pemasaan yang tepat antara keperluan kewangan semasa keluarga dengan berapa budget yang ada dan diperlukan dalam tangan.

Entahlah, sesuatu yang agak sukar untuk aku praktikkan. Mujur aku mendiami kawasan yang dikelilingi dengan tiga buah Giant, stesen minyak dan bank. Dengan kedudukan yang tak jauh antara satu sama lain.

Location, location, location...

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

4 comments:

  1. Gila ah kenalan ko. Aku pun tak boleh idup tanpa ATM (sbnrnya, bukan ATM lagi tp debit kad sbb aku jenis tak suka bwk cash)

    ReplyDelete
  2. Botak...sini rupanya hang menulis..sempoi...awat tak mainstream macam dulu dah? masuk tabligh ka?

    ReplyDelete
  3. MF : aku lubih suka bawak cash berbanding debit card, tapi bawak ngam-ngam la.

    ReplyDelete
  4. Fahmi : hahahaa! bro, wa rasa hat ni lagi mainstream.

    ReplyDelete