DJ Baku

10
6:47 PM

Teluk Ramunia, Kota Tinggi, Johor.

Selama beberapa hari kat sini, radio dalam kereta sengaja aku set pada frekuensi 89.7 fm. Dah lama tak layan dj berbahasa baku ni, syahdu pulak rasanya.

Teringat Yusanani Yusyak baca berita kat Buletin Utama masa muda dulu-dulu.

*kalau aku berenang melepasi kapal kat sana tu, ada harapan kena tembak dengan Marin Singapura kot...

Published with Blogger-droid v2.0.9

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

10 comments:

  1. bukan yusanani saja. wan zaleha dgn azura karim pon sama.. hehe..
    bercuti ke nih..?ke pulang ke kampung..? slmt beristirehat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4feet8 : yes, diorang memang comel. Ni kampung orang lain, saje menyibuk...

      Delete
  2. JR sudah sinonim dgn bahasa baku, maklumlah org utara....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Ar : ada ramai lawan orang utara, kebanyakannya peramah...

      Delete
  3. ingatkan smbotak berenang nak dapatkan Yusnani Yusak...haha., tetiba je teringat dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PCL : demi kamu nani, melompat setinggi bulan pun abang sanvvup. hahahaa....

      Delete
  4. geo aku pasal johor ni teruk gak tapi memang dekat dengan singapore ke kota tinggi nie???hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azlan : bila selalu tambak pasir, memang dekat bro. baling batu pun sampai...

      Delete
  5. Hebat jugalah kalau boleh berenang menyeberangi sempadan.

    IM tak pandai berenang. Cuma pernah mendaki Gunung Tahan!

    Alakulihal, 2-2 itu sama juga maknanya - setiap kejayaan takkan dicapai tanpa usaha yang gigih!

    ReplyDelete
  6. im : berangan je bang. berenang seberang parit boleh la. itu pun putus nafas...

    ReplyDelete