Boria Sedondon

24
10:07 AM

Akak aku bagi warning, "Tema raya tahun ni warna purple tau!"

Aku jawab, "So?" Bukan jawab sebenarnya, tapi lebih kepada soalan mintak terajang.

"La, pakai la baju warna purple. Baru cantik ambik gambar famili nanti. Sedondon..." Dijawabnya pulak dengan nada keibuan.

Aku pulak membantah, "Tak nak ah. Macam boria je. Pakai baju warna sama. Kurang macho."

~Aku bukannya apa, tak kisah pun kalau nampak macam boria. Tapi sengaja nak cari alasan supaya tak payah beli baju baru!

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

24 comments:

  1. Tu mcm nyakat kakak sendiri. Provokasi. Huahuahuahua!

    ReplyDelete
  2. haii.. salam kenal..

    follower no. 4
    done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. haha.. sama mcm adik lelaki aku punya jawapan..
    tapi aku cool je bila dia jwb cmtu.
    last2 dia beli juga warna sama.. mehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nah, confirm! Dah la sama botak, mesti sama hensem dan sama bijak...

      Delete
  4. sama warna je, takpe lagi.
    kalau sama corak...tak best la.

    *tgh terfikir takmo beli baju raya thn ni, tapi mesti ada yg tegur..ko takde duit ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, tengah pikir apa nak jawab kalau ada yang tanya macam tu...

      Delete
  5. sedondon...?

    tak RAWK la...

    hahaha... hitam boss... hitam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yearrgghhhh....! (Tunjuk sign kepala kambing)

      Delete
  6. hurm... dah nak kena cari kain baju melayu ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli siap. Nak tempah memang tak sempat...

      Delete
  7. sedondon memang nampak chantek..tapi saya kurang minat..sebab kaler yang dipilih tu kadang2 tak menepati citarasa saya...hehehehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, next year citarasa kita pulak...

      Delete
  8. ko beli dye kaler pepel... dye jeh baju yg dok ada. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu macam boleh `die' ma...

      Delete
  9. purple.....naya2!



    kahkahkah!

    ReplyDelete
  10. pepel? wahahahahahahahaha

    pepel? wahahahahahahahaha sekali lagi

    ReplyDelete
  11. Mintak la akak kau sponsor kain pepel...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik idea tu. Siapa cadang, dia yang sponsor...

      Delete
    2. Aku menyokong penoh idea bernas Daddy Ziyyad. Siapa cadang, depa yang kena sponsor. Baju Melayu raya aku pun baru beberapa kali pakai. Agak-agak jual ke bundle boleh dapat 70% dari harga asal tak?

      Delete
    3. bundle? masalah baju raya ni, diorang tak evergreen. tak macam baju bundle yang sampai bila2 pun sesuai lagi sarung...

      Delete