Tebiat

16
8:16 AM
Aku sekarang ada tebiat negatif yang amat membimbangkan. Suka beli buku. Kali terakhir ni kalau tak silap, ada lapan buah buku yang aku beli sama ada secara online atau direct.

Cuma masalahnya, enam daripada buku-buku tu belum pun aku habis baca. Yang dua tu pulak, belum baca langsung pun. Sekarang ni pun aku ada order tiga lagi buku baru.

Arrghh....

*Dah seminggu cuti, bila masuk ofis dia punya feel macam budak darjah satu baru nak daftar pulak...

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

16 comments:

  1. 6 buku tak habis baca? baca sekaliguskah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku memang ada masalah fokus dalam pembacaan...

      Delete
  2. last aku shoppin buku ada lah dekat 25 biji,
    bbw n murah punye pasal, yang dah sentuh baru 3. haishh.

    aku pun cuti dkt 2 mnggu, msuk2 keje dh lupa jari mana nk thumb print

    ReplyDelete
    Replies
    1. you're god! surrender aku...

      Delete
  3. Tabiat tu dah separa- bagus.
    Utk menjadikan ia bagus 100%, kena baca dan faham.
    Utk menjadikan ia 200% bagus, kena baca berulang kali, faham berulang kali, dan amalkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya, ini tabiat yang dah jadi tebiat...

      Delete
  4. Sekurang2nya ada minat mendekati buku. Belek buku, memahami kandungannya, memahaminya adalah step seterusnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka tukar baca lain sebelum sempat habis...

      Delete
  5. tebiat saya pula ialah baca surat khabar, itupun mukasurat2 belakang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. sukan? farewell mr. fergie...

      Delete
  6. eh, aku rasa mcm dah komen smlm.. *blur kejap

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah la, ada tapi tak tubik kat sini pulak...

      *haha.. aku kira masalah kita sama. yg letak kat kabinet office pun tak habis baca lagi, aku dah beli buku baru.. *sigh (memang perangai betul!)hehe..

      Delete
    2. kau buat apa kat komen aku? sorok bawah meja ko eh? kasi lempang karang.. haha

      Delete
    3. blogger ni memang sedikit mengada dengan aku. kadang2 komen aku sendiri pun tak keluar... pui!!

      Delete
  7. apa bikin cuti lama-lama tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la bos, lama tak bercuti. air laut pun tengah cantik ni...

      Delete