Not In My Shoes

12
12:43 AM
Pernah sedikit masa dahulu, seorang sahabat melemparkan ayat begini, `kau takkan faham sebab you're not in my shoes' tatkala dia menceritakan permasalahan dan kekalutan yang dia alami di tempat kerja. Dan kemudiannya aku jawab pula secara berseloroh, `memang la takkan faham beb sebab saiz kaki kita tak sama!'

Apa yang dia bagitau ketika itu sememangnya betul, dan selorohan aku kemudiannya kemungkinan sebahagian sahaja yang benar...

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

12 comments:

  1. Makin besar kaki makin susah cari kasut. Gitew. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu orang kata elok beli kasut waktu petang, kaki tengah kembang...

      Delete
  2. Tapi kekadang yg tak pakai kasut tu pulak yang terasa lebih gatal gatal kakinya, macam dah seminggu kaki terperap dalam kasut..:P

    ReplyDelete
  3. Jawapan yg bagus gak..boleh legakan kwn tu dgn seloroh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jawapan selamatkan diri...

      Delete
  4. betul la tu. saiz kaki tak sama maka saiz kasut juga tak sama.

    tapi kita tetap berdiri atas kasut juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masing2 punya kasut, masing2 punya bau. Dengan masalah yang tersendiri...

      Delete
  5. NI NAMANYA PEPATAH MAT SALEH.. KADANG-KADANG PERKATAAN TAK SAMA DENGAN MAKNANYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh mendatangkan banyak tafsiran...

      Delete
  6. pernah jugak masa sekolah dulu cakap camtu then respon yg diberi oleh kawan "apa kaitan masalah kau dgn kasut kau?" ahh sudah, baik toksah cakap. lalalallala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah cakap dengan orang tak paham ni...

      Delete