MC

32
12:08 AM
 
Dicuri (dengan izin) daripada asik aku, seorang cikgu pra-sekolah.
Selamat Hari Rabu dan Selamat Hari Guru...

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

32 comments:

  1. SO COLORFUL TULISAN DIA..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama dengan hatinya yang penuh variasi warna berbanding kita yang cuma ada hitam putih...

      Delete
  2. Replies
    1. Typo la, tengah malam mata rabak, taip guna hidung. Hahahaa...

      Delete
    2. ko memang buat lawak! taip guna hidung, apa kau fikir hidung kau itu paruh helang mancungnya?

      Delete
    3. mancung, that's my point!

      Delete
    4. well.. well said bro. well said.

      Delete
    5. (sedang tersengih bangga)

      Delete
    6. serombong hidung besau tak?

      Delete
    7. serombong iras shah rukh khan umur belasan tahun. "patah dagu, bertongkat hidung..." (sila rujuk puisi jentayu)

      Delete
    8. patah siku bertongkat dagu
      patah dagu bertongkat kuku

      mana datang hidung?

      Delete
    9. kau tak nampak permainannya kat situ...

      Delete
  3. Alahai comey bebenorlah surat ni. Lafaz hati seorg ank yg suci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kita buat lagu ni, buang tebiat namanya...

      Delete
  4. Dunia pasti akan sangat aman jika hanya dipenuhi kanak2 yg tak pandai berdusta....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita semua pun ada jiwa kanak2, tapi sama ada nampak jelas atau tidak...

      Delete
  5. kalau aku jadi cikgu aku pun tak sure nak marah ke tak budak kalau bg aku alasan mcm nie punya comel..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita patut marah balik mana2 cikgu yang marah budak macam ni...

      Delete
  6. penggunaan rumah yg bagus, walaupun sikit yg ditulis, tp sepenuh-penuh mukasurat ditulis, menunjukkan kesungguhan.

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. awat teruk nho kau punya typo? lari tajuk terus. haha

      Delete
    2. Hahahaa... tapi maksud pun lebih kurang tu.

      Delete
  8. kemsalam adik ko. misti dia comel mcm aku jugak.. kehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, nampak gaya kena definisikan semula perkataan 'comel' ni. Hahahaa!

      Delete
    2. keke.. kenapa?
      haha..ok. aku tarik balikla.. permohonan maaf diturunkan disini.. hehe

      Delete
    3. Hahahaaaa! Hadoi, lawak la kau ni! Cuba kita describe perkataan 'comel' untuk orang dewasa. Mesti ada banyak kan?

      Delete
  9. bijak... budak tu minum susu apa masa kecik2 dulu?

    dumex?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau la ada susu yang pasti boleh buat anak2 bijak...

      Delete
  10. bdak2 skarang bijak tahap dewa....pnat melayan...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bijak sampai tak larat nak menjawab kalau diorang dah start bertanya...

      Delete
  11. MC macam ni,MC yang tulus ikhlas. Lulus! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam tu aku pun nak try buat la. Hahahaa!

      Delete