Terhina Dengan Kebodohan

8
10:16 PM
Waktunya jam 8:25 malam (lebih kurang) sebentar tadi, dalam kereta. Lagu-lagu dari saluran Lite.fm gagal memenuhi selera aku, hampir setengah jam menunggu. Tiada lagu daripada Roxette, The Cranberries atau paling kurang pun Air Supply.

Tap! Aku tekan butang nombor 2 pada panel kawalan radio. Frekuensinya 93.9fm, Bernama Radio 24. Perbualan antara dj lelaki dengan seseorang yang (mungkin baru) bergelar Datuk.

"Jadi datuk rasa datuk kini setaraf dengan Datuk Shah Rukh Khan?" dj tu bertanya.

"Oh, saya masih jauh kalau nak dibandingkan dengan dia..." lebih kurang macam tu si datuk menjawab.

Tap! Aku terus tekan butang padam.

Celaka apa korang ni! Yang bertanya tu dah menampakkan kebodohan, yang menjawab pulak dua kali ganda bodoh. Bodoh punya soalan. Sebagai pendengar, aku betul-betul rasa terhina kau tau tak???

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

8 comments:

  1. oihh..rasa mcm nak maki jgk.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bendung kemarahan, maki dalam hati je...

      Delete
  2. aku pun pernah terdgr dialog mcm sengal kat satu radio popular. yg tukang tanya satu hal, yg tukang jwb lagila.. mmg hadoi. Terus tukar channel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, otomatik je tangan nak tekan button lain. mulut pulak macam nak memaki...

      Delete
  3. sebab tu tak suka sangat dengar tang berborak bual bicara sangat ni. dengar lagu lagi best.

    kau layan air supply? wah memang jiwa jambu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pada aku, rancangan pagi kat bernama ni masih boleh dikira terbaik berbanding yang lain2. ya, aku pun layan jugak lagu2 oldies ni...

      Delete
  4. hahaha...siot jer, tapi kalau aku jadi ko, aku pun tukar channel...hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau buat lagi, aku call suruh tukar dj lain!

      Delete