Cukai

23
8:49 PM

~Bayar cukai kat pemerintah Indonesia pulak la. Aku harap hasil cukai tu tak digunakan untuk membayar persembahan penyanyi K-Pop.

~Marlboro Light, adakah cubaan mengurangkan tebiat merokok dengan cara menghisap rokok tak sedap akan berjaya?

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

23 comments:

  1. Tang cukai todi, rokok...mmg aku setuju di naikkan setiap tahun 177%. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap gaji pun naik, hehehee...

      Delete
  2. aku doakan kau kental. chaiyok botak. yakin boleh..! yeah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ni terlupa nak bawak rokok tak sedap ni...

      Delete
  3. aku ingt salah masuk blog tadi. slalu konpius dengan blog themalaymale..hahah.
    yeke xsedap?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak abis2 dengan kau punya confuse tu..

      Delete
  4. klu nak hisap, hisap yang sedap terus... rugi je beli rokok harga mahal, ada kebarangkalian dapat penyakit, dan tak sedap pulak tu, rugi, rugi... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokong 100 peratus...hisap yang sedap sedap aje...

      Delete
    2. Eh Iwan. Bukan semua rokok memang dapat penyakit ke? Hahahah.

      Delete
    3. stok yang biasa dah abis time tu. terpaksa la. hehehee...

      Delete
  5. ayoyo..marlboro marlboro je lah tak payah light..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. light, sebab niat nak berhenti. jadi kurangkan dulu `kepekatan'...

      Delete
  6. tapi kalau dah hukumnya haram tetaplah haram walaupun tak sedap...

    http://www.youtube.com/watch?v=RKsSK6B9D2A

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala bang... yang ni last, last! hehehee...

      Delete
  7. AKU SETAHUN DAH BERENTI TAPI SEKARANG DAH HISAP SEMULA.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fai, rugi nya! Teruskan je la.

      Kes aku pulak dah setahun tak makan nasi konon nak kuruskan badan. Tapi laa ni badan aku masih maintain. So end up sekarang ni dah malas nak makan nasi.

      Delete
    2. aduyai, apa cerita pulak boleh sambung balik ni? kalau sambung makan nasi kira steady lagi tu...

      Delete
  8. cukai tinggi pun kalau masih mampu, takkan menjadi penyebab berhenti merokok. cukai bagi kat indon, insyallah dia akan datang sini bantu kita nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bantu kita dengan kerja-kerja yang orang kita tak nak buat...

      Delete
  9. hisap rokok daun ja...:)

    ReplyDelete
  10. biasa kalau tukar kepada malboro light makin banyak ko hisap sebab nanti rasa tak puas..hahahha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. pada aku rasanya keras sikit berbanding yang biasa aku hisap...

      Delete