Thagaraaru

8
5:47 PM
(gambar rembat dari Google)

Mungkin filem ni dah habis ditayangkan, tapi dalam kesibukan mengejar kekayaan duniawi baru-baru ni sempat jugak aku layan filem ni sebanyak dua kali.

Dulu, aku ingatkan warning minuman keras dan rokok macam yang pernah aku ceritakan kat sini keluar bila watak filem ni teguk minuman keras atau tengah mengepam rokok. Rupa-rupanya, tidak...

Ada sekali tu, dalam shot tak sampai 10 saat keluar amaran yang sama. Tapi dalam babak tu takde pulak aktiviti-aktiviti haram tu. Cuma yang ditunjukkan, pelakon utama ni berbaring atas kerusi panjang, kepala berbantalkan lengan, muka mendongak ke langit. Tak puas hati, aku perhatikan lagi sekali bila aku tonton filem ni untuk kali kedua...

Oh, rupanya ada sekotak rokok yang terletak kat sebelah pelakon tu. Itu sahaja...

~~~~~~~~~~~~~~~

Dia : Woi, dah la tu. Manjang sibuk je duduk depan pc. Jom minum. Ni semua dunia belaka...
Aku : Benda kat dunia ni la yang boleh top up kredit kat akhirat esok...

(Sekali lagi lu tepuk bahu time gua asyik kerja tanpa bagi salam, pastikan lu ada insurans nyawa!)

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

8 comments:

  1. cerita tamil ka nie? hebat mu..

    ReplyDelete
  2. Rajin layan movie Tamil bro...hahahah..Padaiyappa layan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. super star tu kira aku punya idola la jugak...

      Delete
  3. sampai 2 kali tgk? mmg peminat filem tamil ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. filem ni ulang banyak kali selama sebulan, 2 kali tu kira sikit...

      Delete
  4. Saya cuma tengok cerita Tamil bila pergi kedai gunting sebab tukang gunting India tu selalu buka video cerita Tamil....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kedai gunting, saya layan lagu tamil...

      Delete