AK5104

14
6:01 PM

"Berikutan keadaan yang berawan, diminta kepada para penumpang supaya dapat kembali ke tempat duduk dan memakai tali pinggang anda. Penggunaan tandas pada ketika ini adalah di atas risiko sendiri..."

Demmit...! Time aku tengah memerut la dia nak bergoncang. Kapten ni pun cari la laluan lain, biar tenang sikit aku punya urusan.

-tengahari tadi punya cerita

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

14 comments:

  1. Masa kecik2 dulu pernah makan pil ni. Tak sangka pula ubat sakit perut tu masih wujud lagi di zaman ini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selagi ada orang sakit perut, selagi tu la ubat ni dijual kot...

      Delete
  2. ramai patient aku yg cirit birit, sebelum mereka jumpa aku/tak sempat jumpa, ambik pil ni...aku tanya ok ke? ramai yg kata ' takde kesan apa apa pun', yakni masih cirit. Aku tak tahu lah mmg pil tu mmg menipu, atau patient aku saja nak MC dtg mai jumpa aku! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh, memang tadak kesan pun. Mungkin kesan tu kepada emosi je kot...

      Delete
  3. masa aku naik nuang dulu pun standy benda ni sbb nak menyampai ke puncak dgn perut yg meragam, takut akan menyusahkan team menyidai kain di sungai nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak berkesan, betul tak. Sebelum bertolak kawan aku pesan pakai diaper, cis!

      Delete
  4. situasi macam nie memang susah nak diduga bro...tapi kalau panggil flight attendant duduk atas riba mungkin boleh melegakan sikit ketidak sedapan badan tu..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tanya dulu, "awak ni boleh tahan bau tak?"

      Delete
  5. Bau dia, fuh!!! Aman dunia kejap. Hahaha. Mak aku cakap dulu kalau nak makan benda tu kena terus satu botol telan. Mak aih. Aku rela la demam selama 15 minggu dari kena telan benda tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tertulis, telan satu sachet terus untuk dewasa. Kalau kena telan 3 sachet sekaligus pun aku sanggup! Asalkan lega...

      Delete
  6. Sempat ke telan pil ni masa kejadian tu?
    Pil ni kalau kat kg panggil...pil pocai. Apsal ntah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la, panggil pocai jugak...

      Delete
  7. kena telan segengam terus,kan...betul2 berkesan ke sbb tak pernah makan...
    satu lagi petua sakit perut adalah minum soya bean..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak berkesan pun! Tak berani minum susu, sebab orang kata susu ni perut kena kerja keras untuk hadam...

      Delete