Syarat Nak Kahwin Lagi (Berpoligami)

12
3:41 PM
Topik sembang untuk hari ini adalah, syarat utama yang perlu di`setel'kan dulu kalau nak kahwin lagi satu...

syarat utama poligami nak kahwin lagi satu

syarat utama poligami nak kahwin lagi satu

syarat utama poligami nak kahwin lagi satu


syarat utama poligami nak kahwin lagi satu

syarat utama poligami nak kahwin lagi satu

syarat utama poligami nak kahwin lagi satu

syarat utama poligami nak kahwin lagi satu

syarat utama poligami nak kahwin lagi satu

Apa pun syaratnya, aku tetap setuju dengan konklusi yang ni...

syarat utama poligami nak kahwin lagi satu

Sekian, salam Jumaat semua. Jaga diri, sekian...

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

12 comments:

  1. Ayam, Bob, Tapa & Bauk...

    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. si pastik tak masuk lagi. kalau tak, siap la dia jadi target... hahaha

      Delete
  2. Kata kawan saya (bini 3) hanya lelaki lemah dan PENAKUT (macam saya???) yang kawin satu. Dalam Quran pun katanya Allah mulakan dengan 2 awat hang kawin cuma 1?:

    "Kahwinlah kamu, 2, 3 atau 4 dan jika TAKUT tidak berlaku adil cukuplah cuma dengan 1.." (An-Nisa:3)

    Saya jenis TAKUT...hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut pada tuhan. sebab kalau gagal berlaku adil walau pun sebutir nasi, memang menjawab la kat sana...

      Delete
  3. cuba cakap.... harga payung emas is 'priceless' .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga emas pun dah tak macam dulu...

      Delete
  4. Replies
    1. kalau banyak sangat boleh sakit gigi...

      Delete
  5. Soal kahwin lebih dari satu ni, pada aku according to his ability and his need. Ada orang, kahwin sorang sampai ke tua pun happy je. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang penting happy. kalau tambah isteri, masalah pun ikut bertambah, tak guna jugak kan.

      Delete
  6. KAU ADA HATI TAK BRO NAK KAWIN 4?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti ada sebab aku lelaki straight! hahaha... tapi bila tengok akaun tiap2 bulan, terus padam keinginan.

      Delete