Menjumaatkan Hari

18
4:53 PM
Assalamu 'alaikum...

Hari Rabu, pertengahan minggu bekerja sebelum tibanya petang Jumaat. Waktu yang aku selalu tunggu-tunggu. Tempoh pendek yang mesti jiwa aku raikan dalam menyambut kedatangan cuti hujung minggu. Perasaannya semacam telah terbebas dari kurungan komitmen selama lima hari berturut-turut (walau hakikatnya aku tetap bekerja hujung minggu dan waktu malam hingga awal pagi).

Rugi kan? Kan elok rasanya kalau semangat petang Jumaat tu aku bawa sekali pada hari-hari yang lainnya, sempena meraikan kehidupan sempurna yang Tuhan anugerahkan ni. Di sini, barulah aku sedar betapa hebatnya nama TGI Friday's yang beroperasi setiap hari. Dengan membawakan kegembiraan menikmati makanan tanpa berkira soal hari dan waktu.

Salam Ramadhan semua, ceria selalu...

Muhammad Danish Irfan; 2 April 2011; Teluk Ramunia, Kota Tinggi.

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

18 comments:

  1. utk orang yg kerja half day on Sat, Jumaat tu..sama aja..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau orang kaya pulak, hari-hari hari raya...

      Delete
    2. x bosan ke hari-hari hari raya?

      Delete
    3. Raya kan ada banyak. Bila ada banyak, jadi sentiasa ada sesuatu yang baru.

      Delete
  2. baru start kerja hari isnin..dah rindu nak hari jumaat..itu biasaa..biasaaaa..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu kadang2 aku start kerja hari khamis... eh?!

      Delete
  3. Teluk ramunia tu bunyinya macam belah-belah tanaj jawi je kan...?

    rupanya ujong tanah je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sempadan dengan temasik. Meh la try datang...

      Delete
  4. MENJUMAATKAN HARI, TUNGGULAH ESOK..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah. Kerja tengah banyak ni!

      Delete
  5. Mood dalam ofis kalau hari Jumaat kebanyakannya mesti ceria. Kalau hari Senin, masing-masing muka gloomy je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sejak sekolah macam tu kot...

      Delete
  6. ok, esok mmg Jumaat! dah boleh start semangat jumaat, arini. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat nak berbuka je sekarang ni!

      Delete
  7. setiap kali kalau jumaat petang ia akan menjadi cut off untuk aku bekerja, melainkan benda penting..kalau ada kerja baru masuk ari jumaat petang memang ari isnin laa aku process..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerja sikit2 yang sekejap je boleh setel, memang takde hal la kalau dapat petang jumaat pun...

      Delete
  8. jumaat petang, train penuh. menjengkelkan. kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masing2 kongsi bau masam...

      Delete