Dua Dalam Satu Rabu

12
2:13 PM
Satu


Kadang-kadang, ramai orang suka parking kenderaan (motosikal terutamanya) di bawah tempat yang teduh. Tapi tidak pada aku, sebab tempat lapang di tengah alam macam ni rasanya lebih selamat lagi. Takde risiko kena hempat dahan pokok, kurang risiko kena rembat atau kena cakar kucing. Kucing mana pulak yang nak duduk tengah panas kan...

~Moto aku yang warna putih tu...


Dua


Stok kat ofis, rumah punya lain pulak. Kalau dihitung, hampir 20 biji aku telan dalam tempoh kurang dua hari. Dengan sela masa setiap enam jam. Gamaknya kalau macam ni, ada harapan kena tido lokap kalau ada buat `urine test' tengah jalan karang...

~Mefenamic Acid 500mg...

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

12 comments:

  1. 1- merekah seat motor bro..hahaha

    2- jgn telan banyak2 bro..risk gastritis tinggi...lama kelamaan boleh ulcer perut...standard dosage kalau 500mg tu ialah 3 kali over 24 hours, so utk 2 hari, maximum kau makan patutnya 6 biji...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, seat tu ada 'cover net'.

      Ada cerita, sorang kawan tu naik flight siap abis satu papan! Dah macam makan kacang...

      Delete
  2. owh okay...bab yang parking tu make sense jugak laa..hehe..tapi kalau parking kat tgh panas & hujan hari2 tak turun ke kaler moto tu bro..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini cerita masa parking kat giant. Tapi kalau untuk tempoh lama pun boleh pakai jugak. Letak kat tengah2 parking area, contohnya kat basement. Nak lagi power, letak sebelah pak guard...

      Delete
  3. saya kalau makan pil besar tu, belah dua...makan sebelah sebelah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Telan separuh rak rasa bro...

      Delete
  4. Yang makan ubat bercupak-cupak tu mengapa? Nak buat eksperimen ke ke..?

    ReplyDelete
  5. letak motor tengah panas boleh buat punggung panggang wooo..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, gua dah pasang sarung tu...

      Delete
  6. Aku parking panas time pakai jeans aje la. Kalau kain pelekat lepas balik masjid lepas zohor, memang terpanggang la time duduk. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku dah pasang sarung kat seat. Tu yang berani tahap perdana menteri...

      Delete