Memory Remains

4
5:49 PM

Sekadar berkongsi satu kisah menarik dari page kegemaran aku.

Berbeza dengan aku, langsung takde permainan yang kekal tersimpan sampai sekarang. Bukan sebab dulu aku takde banyak mainan, tapi mak aku ni jenis yang tak boleh tengok barang nampak macam tak pakai. Memang terima nasib buruk la jawabnya. Kalau tak ke tong sampah, mungkin akan berpindah pemilik.

Macam koleksi komik Doraemon kesayangan yang aku start beli sejak sekolah dulu, guna duit belanja harian yang aku simpan. Bila komik tu dah stop keluaran (tak ingat, mungkin tingkatan 2 kot), aku pun simpan la dalam bilik, bertahun-tahun.

Last sekali, bila dah kerja, dah dewasa... Ada sekali tu aku balik kampung, tengok-tengok je rak buku aku dah separuh kosong. Pergh, rasa macam nak gugur jantung...

Oh, ibu. Hehehee...

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

4 comments:

  1. :-)) mungkin buku tu dah kena makan anai2 kot..tu yg ibu buang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uish, dalam sejarah rumah tu, belum pernah ada lagi anai2.

      Delete
  2. huhuhu...

    sama nasib dengan kreko aku...

    tp, oh kak long...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak collect balik, segan pulak...

      Delete